03 de març, 2022

DESPRÉS DE LA DISBAUXA, TORNEM A LA RUTINA... 4.03.2022


Hola famílies! 

Ja tornem a ser aquí i tenim moltes cosetes per explicar-vos. 

La setmana passada, i "governats" per les ordres del REI CARNESTOLTES va ser una setmana de GRESCA I XERINOLA. Tot i que no vam deixar de treballar, sí que vam dedicar temps i esforços a acabar les disfresses per poder-les lluir a la rua de Carnaval.

Va ser un setmana molt intensa però molt divertida: caps despentinats, roba d’adult, pijames, elegants o esportius... desfilades, música i moltes ganes de passar-ho bé... us deixem algunes fotografies per a que us en podeu fer una idea. 






Entre tan sarau i tabola, també hem tingut temps de treballar la LLEI DE LES 3R: REDUIR, RECICILAR I REUTILITZAR. Amb aquest lema i el seu significat donem per tancat el projecte de la contaminació. 



Dins del projecte de la contaminació hem centrat l’atenció al descobriment d’unes quantes illes de plàstic que es formen als nostres mars i oceans a conseqüència de l’acumulació de deixalles que l’ésser humà llença fora dels contenidors corresponents i per l’efecte dels corrents marins que fan que aquests plàstics formin illes de proporcions desmesurades en un punts concrets del planeta. Alarmats per aquesta notícia, vam fer un exercici de reflexió sobre quin món volem i què podem fer per a intentar evitar aquestes situacions i ho hem recollit en un vídeo que esperem poder compartir amb tots vosaltres ben aviat.

Aquesta setmana, doncs, hem iniciat un nou mini-projecte: ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ. Hem vist que tot allò que ens permet estar en contacte amb altres persones o ens permet rebre informació sobre el que passa al nostre voltant són mitjans de comunicació. Ja us hem demanat que aneu portant imatges de diferents mitjans de comunicació per fer un mural i poder classificar-los segons com transmeten el missatge (oral, escrit o audiovisual) i si són mitjans de comunicació individual o de massa.  

També hem vist que en tot procés de comunicació hi intervenen 5 elements: 


Recordem que per dimarts 8 de març, hem de portar un full on escollim un mitjà de comunicació i n’expliquem les seves característiques.

Mentre, a l’aula, ens hem centrat amb un dels mitjans de comunicació “per excel·lència”: LA CARTA. 





Amb tota aquesta feinada, encara vam tenir temps d'escoltar una xerrada de la Sra. Fina Rentero, policia local del nostre poble, sota el títol HO TENS CLAR?. Durant aquesta estona vam poder veure un parell de vídeos que exposaven diferents situacions de la vida quotidiana en les quals, nosaltres ens hi hem pogut trobar en algun moment o altre, i ens feia reflexionar sobre si eren correctes o no i quina era la millor manera de comportar-se com a ciutadà, vianant i, fins i tot, acompanyant en un vehicle. Després de les explicacions de la Fina i de la nostra pròpia experiència, ens ha quedat molt clar què no podem fer mentre anem pel carrer. 




Abans d'acomiadar-nos, la senyoreta Jordina, us comparteix l'enllaç del vídeo de percussió perquè aneu practicant a casa:


Ara si, us desitgem molt bon pont. Gaudiu d'aquest cap de setmana llarg i ens veiem a la tornada!

Petons i abraçades.

Xaloc








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.