18 de març, 2022

ENS COMUNIQUEM! 18.03.2022

Benvolgudes famílies, 

Avui ja us podem explicar el que ens ha tingut tan enfeinats durant les últimes setmanes: aprofitant el projecte de la contaminació i donada la magnitud del problema que existeix sobre aquest tema, vam decidir participar als Premis Sambori amb un vídeo divulgatiu de la importància que tenen els bons hàbits de consum i de civisme per evitar tot l'impacte que té el mal reciclatge o abusar de l'ús dels plàstics, per exemple, en el nostre planeta. De moment hem presentat la proposta. A veure si rebem notícies ben aviat. Així que puguem, compartirem amb tots vosaltres el resultat. 

Pel que fa al projecte dels MITJANS DE COMUNICACIÓ, ens hem centrat en la carta. Una vegada en vam veure el format i vam analitzar cada una de les seves parts, va ser el moment de posar-ho en pràctica. L'Anna ens va repartir uns paperets on hi havia el nom d'un company o d'una companya de classe. 




Neguitosos i emocionats vam anar obrint, en secret, aquests papers per veure quin nom s'hi amagava. Aiiiii... quins nervis! La persona que ens havia tocat seria el destinatari o la destinatària d'una carta que li hauríem d'escriure nosaltres. 

A vegades ens costa parlar amb alguns companys o companyes de la classe, ja sigui per vergonya o perquè encara no tenim masses coses en comú. Aquesta podria ser una bona oportunitat per donar-nos a conèixer una mica més entre nosaltres. Podíem fer preguntes, donar la nostra opinió d'aquella persona, explicar coses personals o proposar-li jocs o activitats per compartir més estones durant a classe o a l'hora del pati. 

Ens vam posar a rumiar i rumiar i quan vam tenir la idea general, va ser el moment de posar per escrit, i de manera ordenada, tot el que volíem explicar. 



Lloc, data, la salutació, el cos, el comiat i la signatura. Ho teníem claríssim. Una vegada escrites totes les cartes, les vam ensobrar. El sobre és una part molt important, ja que és on apareixen les dades del destinatari i les del remitent. També hi vam enganxar el segell per poder enviar-les pel mètode tradicional. 


Feina feta. 

Sobres tancats i moltes ganes de rebre les cartes, ja que vam intentar mantenir en secret qui escrivia la carta a qui. Vam anar a dipositar les cartes a la bústia i... ara, només, cal esperar...





ATENCIÓ FAMÍLIES: com que no podrem veure quina cara posem tots nosaltres quan rebem i obrim la carta, seria xulo que ens poguéssiu fer una foto i l'enviéssiu a l'Anna per e-mail. D'aquesta manera, les podrà recollir en els següents blogs i veurem amb quina il·lusió les hem anat rebent. 


Paral·lelament a l'escriptura de la carta, vam treballar els apunts de la matèria d'una manera "especial". Aprofitant que havíem de fer el control per tancar el tema, l'Anna ens va proposar fer uns murals, per grups, on havíem de plasmar la informació treballada. Llegir, entendre, organitzar i fer un esquema, aquests passos són clau per fer un bon estudi de la matèria, així que ho vam intentar. 






Treballar en grup és un gran repte, ja que hem de posar en comú les nostres idees i opinions i prendre una decisió consensuada per obtenir un resultat. Encara ens costa molt defensar les nostres idees o bé acceptar les opinions dels altres. Fent aquests murals ens hem enfadat, ens hem perdonat, però també hem començat a aprendre a defensar el nostre criteri i a escoltar amb respecte als companys, a arribar a un acord, a repartir feines, a acceptar el que ens ha tocat... i també estratègies per a poder estudiar, en un futur, de manera autònoma. 






També hem vist que una mateixa informació es pot sintetitzar de moltes maneres diferents, però el més important és que anem aprenent de quina manera ens sentim més còmodes i ens va millor estudiar i ser capaços d'explicar el que hem après. Prèviament al control, vam exposar els nostres esquemes als companys de classe i ens va servir per repassar conceptes i
aclarir dubtes. 

Amb aquest mini-projecte també hem potenciat la nostra basant més enginyosa. Per parelles vam haver de pensar i inventar un mitjà de comunicació que ens servís per transmetre informació, entretenir o divertit. Ens podíem inspirar en algun dels que coneixem però la condició era que no hagués existit mai. Qui sap si d'aquesta activitat en surt algun aparell que revolucionarà la comunicació del futur. 






De moment tenim l'esbós inicial. Seguirem treballant per poder-vos-els ensenyar a la propera entrada.

No us la perdeu!

Petons i abraçades.

Xaloc. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.