02 de juny, 2022

PENÚLTIMA ENTRADA... AI, AI, AI... AIXÒ JA S'ACABA!!! 2.06.2022

Hola, famílies!

Estrenem el mes de juny, últim mes del curs, amb un munt de coses per explicar-vos i molta feina per acabar d'enfilar.

En aquesta entrada desdibuixarem una mica el PROJECTE per explicar-vos algunes de les ACTIVITATS que hem fet aquests dies i amb les quals hem après moltes coses i n'hem gaudit moltíssim. 

Durant aquests quinze dies hem descobert arbres, fruits i animals amagats en l'entorn del nostre poble, hem assajat i representat els teatres que tant temps portem treballant, davant dels companys i, alguns ja hem superat la prova de foc, representant-lo davant de les famílies i també hem rebut la visita d'un pare d'una nena de la classe que ens ha explicat coses superinteressants de la seva feina. Voleu saber-ne més?? Doncs... llegiu, llegiu!

Dilluns 23 de maig, vam fer una excursió al BOSC SOLDEVILA. Allà ens vam trobar amb l'Aurora. L'Aurora va ser la nostra guia i ens va detallar moltíssimes coses sobre els arbres, les plantes i els animals que habiten als boscos que tenim tan a prop de casa nostra. Durant la visita vam veure diferents tipus d'arbres com el pi pinyer, l'ametller, el roure i l'alzina. També vam descobrir un llorer o flors com la rosella, el "pixa-llits" o dent de lleó i la borratja. Cadascun d'aquests noms amaga moltes curiositats que ben segur que no se'ns oblidaran mai. Amb l'ajuda de l'Aurora i un parell de pinyes, vam descobrir quin tipus d'animals rondaven per allà. Si, si, heu llegit bé... les pinyes, segons com estiguin rosegades, ens donen pistes de si se les ha menjat un esquirol o un ratolí de bosc. Alguns de nosaltres vam veure com un conill corria a amagar-se i, malauradament, també vam poder veure un conill mort que serviria de menjar d'altres animals. Ens va fer molta pena, però l'Aurora ens va explicar el cicle de la vida i, perquè altres animals puguin sobreviure s'han d'alimentar d'altres espècies. I no ens podem oblidar de les cotorres. Quin xivarri que fan. Mirant i observant al nostre voltant vam descobrir dos nius de cotorres al punt més alt d'un pi i també, vam veure closques d'ous i algunes de les plomes verdes que caracteritzen tant a aquests ocells. Va ser una visita molt enriquidora i molt interessant. Ara ja podem dir que som GUARDIANS DEL BOSC DE LA GRANJA SOLDEVILA. 







Voleu saber quin pare va venir a explicar-nos que fa a la seva feina? Doncs l'Enric, el pare de l'Arlet, ens va venir a parlar de en què consisteix la seva feina, ja que està força relacionada amb el projecte que vam fer de POBLES I CIUTATS i, més concretament amb el tema del RECICLATGE. A l'escola, a través de les diferents activitats i tallers que vam fer, i també gràcies als pares i mares, hem anat aprenent a reciclar i a saber quina deixalla ha d'anar a cada contenidor, però... un cop llencem les deixalles al seu lloc... com es reciclen? Doncs ara, i gràcies a l'explicació de l'Enric, ho tenim força més clar. L'Enric treballa fent màquines per reciclar el plàstic. Ens va portar una màquina en miniatura i ens va explicar tot el procés, que seguia el plàstic que nosaltres llencem fins que se'n fabrica un altre producte, com podria ser  de taps d'ampolla se'n fan caixes per la fruita o bé test per les plantes. Ens va agradar moltíssim veure les màquines que transformen els productes i manipular el plàstic a mig procés de reciclatge. 




Moltíssimes gràcies Enric!


I en primícia, us volem anunciar que ja hem començat a representar les obres de teatre davant de les famílies i amics. Ja sabeu que aquest any, les classes de XALOC i GREGAL ens hem barrejat i hem fet tres companyies de teatre diferents. 

La companyia que s'ha estrenat ha estat la COMPANYIA SOMRIURES, que sota les directrius del Sergi i l'Anna, han representat l'obra de teatre EL BUIT. Nosaltres hem gaudit molt de tota la feina i preparació que hi ha darrere d'una obra de teatre i estem molt contents amb el resultat final. Us deixem algunes fotografies per tenir-ne un record. 













Aprofitem per desitjar "MOLTA MERDA" (com es diu en el món de la faràndula) als nostres companys de les altres companyies i ja us avancem que les famílies en gaudireu molt de cada una d'elles! NO US LES PERDEU!!


I entre excursions, visites i teatres, encara ens ha quedat temps per dedicar una estona als nostres amics CUCS DE SEDA. Des que van arribar a l'aula, els anem observant dia rere dia i també els hi canviem les fulles seques per fulles més noves perquè puguin continuar alimentant-se, creixent i fent nous capolls. 


Els netegem i cuidem i aprofitem per observar cada petit canvi que veiem en ells. Com a futurs experts de cucs de seda, anirem fent un registre de la seva evolució. Entre tots, fem una posada en comú del que anem veient i anem apuntant i dibuixant els diferents períodes que podem veure. 




De moment hem vist com han crescut els cucs des de que van arribar i que mengen molt i molt de pressa. També hem observat que fan mudes de pell. En tot el seu procés de desenvolupament en fan un total de quatre. Malauradament alguns dels cucs també han mort. Hem llegit que han d'estar preservats de la calor i protegits de les altes temperatures i amb el clima d'aquests darrers dies és difícil mantenir un ambient adequat. 
Hi ha quatre cucs que ja van fer el capoll fa dies i esperàvem amb moltes ganes que en sortís alguna papallona ben aviat. Sabem que han de passar uns vint dies dins del capoll i aquesta setmana, quan hem obert la caixa, com fem cada matí... SORPRESAAAAAA!!! Una papallona havia sortit del capoll! Com que no hem pogut veure-ho en directe, hem buscat per internet algun vídeo d'aquest procés. Quina emoció!







Per donar sentit i posar nom a tot el que anem observant, hem començat a fer recerca amb les tauletes de l'aula, en petits grups, i sota la supervisió de l'Anna, per trobar informació sobre aquests curiosos animals i poder relacionar allò que veiem amb el que ens expliquen les diferents fonts d'informació. Buscar per internet no és feina fàcil, però anem aprenent a no quedar-nos amb la primera informació que trobem, a contrastar, a llegir, a entendre i a explicar el que hem llegit amb les nostres paraules. Sense quasi ni adonar-nos estem prenent apunts sobre un tema concret com fan els nens grans!









Paral·lelament als cucs de seda, seguim treballant el CONTE DE XALOC. Ja tenim la història escrita i hem fet l'STORYBOARD. Ara ens queda la part més creativa i visual: pensar en com volem explicar el conte i posar-ho en pràctica!

ATENCIÓ FAMÍLIES!! Hem portat un paper escrit per nosaltres mateixos, que ens recorda que el dia 20 de juny celebrem les TARDES D'ESPORT i per aquest motiu cadascú de nosaltres hem de portar una samarreta d'un color en concret. A continuació us deixem un quadre amb els grups. 


Ja veieu, famílies, que a l'escola tenim temps de tot i per tot. Queda molt poquet per acabar el curs i nosaltres continuarem treballant per poder explicar-vos moltes novetats a la propera entrada.

Fins ben aviat!
Bon cap de setmana llarg!

Petons i abraçades. 
Xaloc. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.