20 de maig, 2022

RES ENS ATURA 20.5.2022

Benvolgudes famílies,

Una setmana més ens toca explicar totes les tasques que hem estat fent aquests darrers dies. Malgrat no hem pogut comptar amb la presència de l'Anna, hem avançat en les nostres feines diàries treballant de valent. Li desitgem una ràpida recuperació i li enviem molts petons i abraçades virtuals. La trobem molt a faltar!

Com us vam explicar a la darrera entrada, estem immersos en els aprenentatges dels animals vertebrats

Aquesta setmana hem començat a treballar en petits equips per preparar les nostres exposicions sobre els diferents grups d'animals vertebrats.

Cada equip de treball ha començat a triar la informació més rellevant dels apunts que ens va preparar l'Anna i hem començat a fer un petit esbós de l'esquelet que tindrà la nostra tasca.

Els diferents grups de treball eren:

  • Mamífers
  • Amfibis
  • Rèptils
  • Aus
  • Peixos

Per poder fer aquesta feina tant i tant important, hem pogut comptar amb l'ajuda dels alumnes del servei comunitari d'ESO. Gràcies a ells i elles hem pogut estructurar la informació i començar a treballar de manera eficient. Aquesta, és una tasca que ens costa una mica però amb la seva ajuda ens ha sigut molt més fàcil. Moltes gràcies!

A mesura que hem anat avançant aquest primer esbós, hem pogut començar a treballar amb la cartolina que ens servirà de suport per fer la presentació als companys.

Una vegada tenim clar on anirà cada apartat i on posarem les diferents fotografies que hem portat, hem posat fil a l'agulla per poder redactar a cada punt aquella informació més important.

Ha estat una feinada preparar i fer aquest treball però creiem que hem treballat molt bé i els grups han funcionat a la perfecció. 

Les diferents cartolines amb la informació treballada ha quedat molt bé!

Cada equip, una vegada acabada la feina de recollida d'informació, ha estat assajant una bona estona la preparació de la presentació davant els companys.





Després de preparar les diferents exposicions amb tot el grup de treball vam fer-les davant dels companys. Ens estem iniciant en aquest tipus de tasques i tot i que encara ens costen una mica, el resultat va ser força bo i estem molt contents de la feina feta.
Aquí podeu veure els diferents grups just abans de fer les exposicions:

PEIXOS

AUS


AMFIBIS

RÈPTILS

MAMÍFERS

Paral·lelament a aquesta tasca en grup, hem estat treballant l'expressió escrita. Ens hem centrat en la tipologia textual de la descripció i hem aprofitat per fer una descripció d'un animal.

Amb el Sergi vam explicar com es podia fer una descripció, quina estructura tenia aquest tipus de text i vam poder llegir algun exemple a classe.

Una vegada hem treballat conjuntament amb un exemple i hem vist l'estructura del tipus de text descriptiu, hem fet, de manera individual una descripció sobre un animal vertebrat.

Estem molt satisfets amb la feina feta, ens han quedat unes descripcions molt xules!

Per tancar temes de continguts del Projecte, hem fet una petita prova d'avaluació sobre tot el que hem estat treballant aquestes setmanes sobre els animals vertebrats.

Hem preparat molt bé la prova i creiem que ens ha sortit molt bé. Hem après moltes coses sobre els animals vertebrats!


Una vegada hem tancat aquest tema ens hem centrat en començar a preparar el conte de Xaloc. Una tasca que haurem de fer amb poc temps però que estem convençuts que ens quedarà molt i molt bé.

El que primer hem fet ha estat explicar amb profunditat les parts del conte i la seva estructura. Amb el Jordi hem començat a fer una pluja d'idees i posteriorment hem posat en comú les diferents aportacions per començar a desenvolupar el fil del conte.

Vam fer unes votacions per escollir la temàtica definitiva i ara ens posarem a treballar per poder estructurar molt bé el conte definitiu. Serà una tasca complicada però molt engrescadora que ens servirà per tancar el Projecte dels animals vertebrats.

Com bé sabeu, paral·lelament als diferents treballs dels animals vertebrats, tenim a classe uns convidats ben especials...

Els nostres cucs de seda comencen a créixer i fer-se grans. Els seguim observant diàriament per observar els diferents canvis que van fent. Us volem mostrar un petit vídeo de com s'alimenten aquests curiosos animals.

Seguirem fent observacions per poder aprendre moltes coses més sobre els cucs de seda.


Per anar tancant l'entrada setmanal, us volem deixar el vídeo que vam presentar als premis Sambori d'enguany. És un vídeo resum del nostre treball fet durant el Projecte de pobles i ciutats que vam treballar al llarg del primer i segon trimestre. Esperem que us agradi.


Acabarem d'explicar-vos coses d'aquestes dues darreres setmanes amb dues activitats que ens han agradat molt. La primera ha estat un taller dels alumnes d'ESO sobre assetjament. Ens han fet unes preguntes i explicacions que ens han ajudat a conscienciar-nos una mica més sobre aquest tema. Gràcies per dedicar-nos una estoneta!




També van venir a fer-nos un taller sobre reciclatge de residus molt interessant i que ens ha servit per acabar de consolidar els aprenentatges que vam fer sobre la contaminació fa unes setmanes. 










Com podeu veure, ens ho vam passar molt i molt bé!

Ja veieu que hem treballat de valent i hem seguit gaudint de tots els aprenentatges a escola.
Una abraçada ben gran!
Xaloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.