06 de maig, 2022

SETMANES A RELENTIR... 6.05.22

Benvolgudes famílies, 

Sembla que mica en mica podrem anar recuperant la normalitat i posar els motors al 100%. Durant aquests dies hem anat treballant sota les direccions de l'Anna des de la distància i hem hagut de posar una mica el fre al ritme del projecte, però no hem parat de treballar. Us expliquem unes quantes coses:

Vam començar de ple el projecte d'ANIMALS VERTEBARTS i INVERTEBRATS. Com la majoria de projectes comencem plantejant-nos dues preguntes QUÈ SABEM? (on hem d'escriure tot el que nosaltres sabem, sigui el que sigui, sobre el tema que parlarem) i el QUÈ VOLEM SABER? (aquesta ens costa una mica més perquè ens és estrany preguntar-nos sobre allò desconegut. És per això que demanem l'ajuda a les famílies, per poder anar una mica més enllà). 

Una vegada vam tenir les respostes a nivell individual, vam fer una posada en comú i vam fer una llista amb totes les idees que van anar sortint. 




Després de la posada en comú, ja podem entrar en matèria i començar a corroborar si les nostres idees són certes, a matisar-les i a buscar tota aquella informació que ens cal per acabar de resoldre dubte i d'aprendre moltes més coses sobre tot tipus d'animals.  

Vam començar veient les que els animals eren ésser vius i que com a tal fan les FUNCIONS VITALS: neixen, s'alimenten, creixen, es relacionen, es reprodueixen i moren. 

També vam veure la diferència entre els animals VERTEBRATS i INVERTEBRATS.

Durant aquests primers dies de projecte ens centrarem en els ANIMALS VERTEBRATS i veurem que es classifiquen en 5 grans grups: MAMÍFERS, AUS, RÈPTILS, AMFIBIS I PEIXOS. Cada un d’aquests grups té les seves característiques. Per anar-les coneixent, partim d'un dossier d'apunts que hem anat comentant en veu alta i compartint també, els nostres propis coneixements. Després de llegir els apunts, organitzem la informació amb unes activitats específiques. 

ATENCIÓ FAMÍLIES demanem un cop més la vostra col·laboració.  Per tal de poder fer un súper mural molt visual de cada un dels 5 grups i fer una posterior presentació oral als companys de l'aula, NECESSITEM IMATGES que puguin explicar les diferents característiques del grup que ens ha tocat. Ho portem escrit a l'agenda, així que doneu-hi un cop d'ull. MOLTES GRÀCIES!!

Des de la nostra part més creativa també hem treballat els animals. Per una banda vam fer uns animals gegants, després de parlar de les seves característiques més físiques i van quedar  molt bonics. 








D'altra banda vam estar analitzant els esquelets dels animals vertebrats i en vam fer uns reproduccions força fidedignes amb plastilina. 












Ah! i... tenim nous companys a l'aula!!


Paral·lelament als animals vertebrats començarem a fer l'OBSERVACIÓ dels CUCS de SEDA. A partir dels cucs de seda treballarem, per sobre algunes de les característiques del grup d'invertebrats, però ens centrarem en tot el cicle vital d'aquests nous amics. Quina emoció!!

Fora del projecte, però no per això menys important, vam tenir la sort de poder participar en una activitat molt divertida. Era una taller anomenat KAPLA. Aquesta activitat és una proposta educativa en què a partir de centenars de petites peces de fusta de mida regular i sense encaixos, vam fer un munt de construccions copiant models o bé de pròpies, fruit de la nostra imaginació.  Ens va agradar moltíssim. 



Abans de marxar, volem donar les gràcies a la Mireia, al Jordi, a l'Albert, a la Txell, a la Núria i al Sergi que han estat al peu del canó durant els dies d'absència de l'Anna. MOLTES GRÀCIES A TOT l'EQUIP!


Ara si, ens acomiadem fins la següent entrada!

Molts petons!

Xaloc.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.