22 d’abril, 2022

FELIÇ DIADA DE SANT JORDI! 22.04.22

Hola de nou famílies!

Després d'aquests dies de desconnexió, tornem a l'escola amb les piles carregades i amb moltíssimes ganes de començar un NOU PROJECTE. Durant aquests dies estem acabant les últimes activitats relacionades amb el mini-projecte dels SECTORS DE TREBALL per tancar definitivament el gran projecte de POBLES i CIUTATS i encarar els últims mesos del curs amb el projecte dels ANIMALS VERTEBRATS I INVERTEBRATS. 

Abans, però, sapigueu que hem estat treballant els sectors de treball a partir d'un vídeo, del qual hem hagut de prendre apunts a la llibreta mentre el veiem. Quina feinada!! Com que ens resultava impossible copiar tota la informació que ens explicaven, l'Anna ens va explicar que, en lloc d'intentar escriure tot el que sentíem, podíem fixar-nos en les PARAULES CLAU, aquelles paraules més importants a partir de les quals, podem explicar i desenvolupar el tema. Una vegada apuntades les paraules clau que cadascú va poder escriure a la llibreta personal, les vam posar en comú i en vam fer un ESQUEMA per tal de sintetitzar de manera ordenada tota la informació recollida. 


Entre sector i sector hem hagut de fer una pausa i dedicar-nos a fer els DRACS DE FANG pel concurs de Sant Jordi de l'escola. Us ensenyem algunes de les fotografies de la feina feta. Ens ho hem passat molt bé treballant el fang, transformant-lo i pintant-lo. Estem molt contents amb els resultats. 

Ja veieu que han quedat xulíssims! Felicitats a tots els i les  participants i, en especial, a les guanyadores del concurs!
Enhorabona, noies!Durant aquests dies de Setmana Santa havíem de preguntar-vos quina era la feina del pare i de la mare i ser capaços de classificar-la en el sector de treball adequat. Tornant de vacances hem posat tota aquesta informació en comú i hem après un munt de feines que no coneixíem i a més a més, les hem classificat. Feines com les d'apicultor o granger pertanyen al sector primari, ja que treballen obtenint matèries primeres directament de la natura.  Les feines relacionades amb la metal·lúrgia, els enginyers, químics, fusters, torners, comercials, administratius... són feines que pertanyen al sector secundari. També tenim molts pares i mares que treballen en el sector terciari, oferint un servei a la població: treballadores socials, mestres, taxistes, productors, veterinaris, botiguers, restauradors... Ha estat una activitat molt interessant. 

Una altra activitat que ens ha fet trencar amb les rutines diàries ha estat la preparació del TEATRE LLEGIT. Com ja sabeu, els nens i nenes de Xaloc som els encarregats de llegir la Llegenda de Sant Jordi als nostres companys i companyes de Primària. Amb aquesta activitat hem treballat la fluïdesa lectora, l'entonació i la interpretació. A continuació us deixem algunes imatges dels assajos i de la representació final. 
Ho hem gaudit moltíssim i hem fet gaudir als nostres espectadors. Som uns artistes!

Des de Música estem dins el projecte TRAMS que es fa en col.laboració amb altres escoles i ja hem acabat la nostra part. Us compartim l'enllaç del vídeo on veureu el procés d'aprenentatge i el resultat del nostre RONDÓ AMB PERCUSSIÓ CORPORAL. Gràcies, famílies, per col.laborar!

🎵🎵🎵 Rondó amb percussió 🎵🎵🎵

Ja veieu que la primera setmana tornant de vacances l'hem tingut ben entretinguda. 

Només ens queda desitjar-vos una bona DIADA DE SANT JORDI! Gaudiu, llegiu, passegeu i regaleu-vos moltes roses i lletres!

Ens veiem amb més novetats a la propera entrada!

A reveure!
Xaloc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.