29 d’octubre, 2021

POST-CONVIVÈNCIES 29.10.21

Hola de nou famílies!

Tornem carregats d'informació i moltes novetats pel que fa al projecte.

Abans de marxar de convivències, vam escoltar i entendre el significat de la cançó de Poble o ciutat del Pot Petit. Per tal de fer-nos més conscients de la lletra, vam haver d'anar omplint els espais buits perquèla cançó estigués completa. 

Us deixem l'enllaç perquè la puguem cantar i ballar junts i, fins i tot, decidir si som més de poble o de ciutat. 

POBLE O CIUTAT

Una altra feina prèvia a les convis va ser ubicar en el mapa de Catalunya on es trobava Castellnou de Bages i, concretament la casa Dom Bosco. Encuriosits pel tema que ens ocupa vam investigar una mica més sobre el tema i vam veure que Castellnou de Bages és un poble molt petit que ens els seus inicis va començar amb 12 habitants. Ara, amb el pas dels anys, ha anat creixent i ja volta els 1.500 habitants, però tot i així sabem que és molt més petit que Santa Perpètua de Mogoda. Vam recollir la informació a la pissarra i en vam fer una petita còpia. 


Mentre preparàvem les colles i entrenàvem el crit per les convis, vam pujar a dalt del terrat i vam aprofitar per fer una activitat relacionada amb el projecte. Ens vam estirar a terra i vam tancar els ulls. Les nostres orelles van activar el seu sentit i vam començar a escoltar un munt de sons que podem sentir des de dalt de l'escola. La llista va ser molt llarga: motors de cotxes, camions, nens parlar, les campanes del campanar, un ocell, un gos, màquines d'obres, els clàxons dels cotxes, el vent xiuxiuejant-nos les orelles... quin munt d'estímuls que tenim al nostre voltant. 


Una vegada vam arribar a Dom Bosco, vam fer el mateix exercici. Ens vam dedicar a observar i a escoltar el nostre voltant. Quina diferència.

De tornada a l'escola, vam fer posada en comú de tots aquells sons que recordàvem de les convis i el que més vam poder sentir van ser els ocells, les rialles dels companys, el vent i les fulles dels arbres. Allà no hi havia soroll de cotxes, ni clàxons, ni gossos bordar... podíem escoltar la naturalesa en el seu estat més pur. 




Com que ja anem descobrint més coses sobre els pobles i les ciutats, ens vam atrevir a fer una carta per donar alguna resposta al misteriós Tamtam. Primer vam decidir que li volíem explicar en català i després ens vam atrevir a traduir el text a la seva llengua. Cada nen o nena va escollir un petit fragment per passar-lo al seu "idioma". Només ens falta agrupar-los i ja podrem enviar la carta al nostre amic. 



Gràcies a la vostra ajuda tenim un munt de preguntes sobre QUÈ VOLEM SABER de pobles i ciutats que ens serviran per començar a investigar i a donar respostes a aquestes incògnites. Vam fer la posada en comú i, posteriorment, vam classificar les preguntes per temàtiques. Cada grup va escollir una temàtica i cada component del grup va triar una o dues preguntes per anar fent recerca, a partir de llibres, Internet o d'experiència pròpia, a casa. 



Aquesta informació l'haurem de portar a l'escola (escrita en el full que portem a la carpeta viatgera) el divendres 5 de novembre. 


RECORDATORIS!

Els dilluns revisarem el full de LECTURA PAUTADA. És important que tots els nens i nenes el portin a la carpeta viatgera.


Ja hem donat les dates del PARLEM PELS DESCOSITS. Comencem el dilluns 8 de novembre. Cada dilluns ho farà un company o companya. Podeu mirar el dia que ens toca a l'agenda. Recordem que si ho tenim preparat amb uns dies d'antelació, l'Anna ens pots ajudar a fer algun assaig abans de fer l'exposició oral davant dels Xaloquets.  

El tema és lliure i es pot acompanyar d'algun objecte o suport visual, però no és obligatori. La durada haurà de ser d'un dos minuts aproximadament. 


Seguim amb moltes ganes d'esbrinar coses i de compartir la informació amb el grup.

Ens veiem a la propera entrada.

Una abraçada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.