26 de novembre, 2021

ACABANT COSES PER ENCETAR-NE DE NOVES! 26.11.2021

Benvolgudes famílies! 


Una setmana més us posem al dia dels nostres avenços en el projecte.  


Seguim treballant la descripció i ens hem posat a prova. Un cop acabada la llarga llista d’adjectius que ens ajudaran a filar més prim a l’hora de descriure qualsevol tipus de paisatge, va arribar l’hora de posar en pràctica tota aquesta teoria. Per grups vam haver de descriure una imatge que ens va repartir l’Anna. Aquesta imatge podia ser d'un poble o d'una ciutat, amb més o menys detalls. El que havíem de fer era intentar descriure-la al màxim de precisa possible perquè després, els companys, poguessin endevinar de quina imatge es tractava. No és feina fàcil, però ens en vam ensortir prou bé. 










Llegir les diferents descripcions en veu alta, ens ajuda a reflexionar, entre tots, si s’han utilitzat adjectius o no, si s’ha respectat l’ordre i la coherència en el text, si utilitzem els signes de puntuació adequadament... 


També hem vist que per descriure podem utilitzar COMPARACIONS, que ens ajuden a trobar semblances entre dos elements que tenen qualitats iguals per facilitar-nos la imaginació. 

 

Una vegada vam analitzar totes les descripcions, vam veure la riquesa d’informació que ens podien aportar aquests textos i vam continuar treballant-ho de manera individual.  





Aprofitant l’ús dels adjectius i relacionant-los amb les formes dels edificis que podem veure en els pobles o ciutats que ens envolten, hem fet un repàs d’ alguns aspectes de geometria com són les figures geomètriques: cercles, quadrats, rectangles, triangles...  





També ens hem divertit dibuixant i creant amb les diferents figures els nostres pobles i ciutats.  Després els vam pintar amb aquarel·les.










Ens han quedat fantàstics! 



 

S'acaba el primer trimestre i ja tenim la primera part del projecte (ON VIVIM?) quasi enllestida. Durant aquests mesos ens hem fet preguntes que hem anat contestant a través de l'experiència personal i de la recerca d’informació. Amb tot el que hem recollit, l’Anna ha fet un dossier amb els temes més importants i que hem de dominar a la perfecció. Hem començat a llegir amb deteniment totes les dades i hem  subratllat les paraules clau que ens poden servir de guia a l’hora d’estudiar. Durant aquests dies, anirem fent la lectura comprensiva dels diferents apartats. Per tant és molt important que el dossier estigui a la carpeta viatgera i que vagi i vingui de casa cada dia. El dilluns 13 de desembre farem una petita prova per tal de comprovar que anem assimilant tots aquests coneixements.  

 

Convertits ja en “experts de diferències entre pobles i ciutats” hem parlat també sobre què passaria si algú ens pregunta com pot arribar a un lloc determinat o si anem a visitar una ciutat que no coneixem. No hem de patir gens!!  Podem fer servir punts de referència per donar indicacions o utilitzar un plànol per poder orientar-nos. Ep, un moment! Plànol o mapa?? Després de debatre si hi ha alguna diferència entre plànol i mapa, hem pogut comprovar que sí! Els mapes mostren llocs amplis com ara el món, continents o els països. El plànol, en canvi, l’utilitzem per orientar-nos i guiar-nos en llocs més petits com ara pobles o ciutats i fins i tot també els podem veure en grans magatzems.   



Ara sí, ens queden poquetes coses per acabar de tancar el tema del tot, així que, no us despisteu i no deixeu de llegir-nos! 

 

ATENCIÓ!! Abans d’acomiadar-nos us volem explicar una novetat relacionada amb l'Objectiu General  d’aquest any. Demanem la col·laboració de totes les famílies per participar a un concurs molt especial. Us avancem que té relació amb la fotografia i que haureu de posar en pràctica les vostres habilitats creatives. Aviat us enviarem un correu especificant les bases del concurs. Esperem rebre una allau d’imatges que desprenguin positivisme i entusiasme.   

 



 

Gaudiu molt del cap de setmana! 

Ens veiem a la propera entrada! 

 

Abraçades! 

 

Xaloc 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.